Informatie specialistische technieken

Specialistische Technieken

De specialistische technieken van de medisch pedicure zijn onder andere het plaatsen van nagelbeugels met betrekking tot ingroeiende nagels, het maken en repareren van bijvoorbeeld traumanagels, maken van ortheses en het drukvrij leggen van locaties met behulp van bijvoorbeeld vilt, fleecyweb of ander materiaal.

Deze technieken zijn gebaseerd op het verhelpen van voetklachten en het voorkomen van voetklachten.

Nagelbeugel
De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel (van kunststof of metaal) wordt door mij persoonlijk op maat gemaakt en op de nagel geplaatst om de nagel te dwingen recht te groeien, zonder dat hij weer in de huid groeit, en verlicht direct de pijn. Hoe lang de beugel kan blijven zitten is afhankelijk van de groei van uw nagel. Na een periode wordt de nagelbeugel verwijderd en wordt bekeken of de beugel eventueel  opnieuw geplaatst moet worden om de oorspronkelijke, juiste vorm van de nagel terug te krijgen. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt. Regelmatige controle door mij is wel noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen.

Nagelreparatie/ nagelprothese
De gelnagel of acrylnagel is niet alleen een cosmetische verfraaiing. Met deze techniek kan ik afgebroken, gescheurde of gespleten nagels herstellen. Tevens is het mogelijk om dunne nagels te verstevigen, ontbrekende nagelhoekjes op te vullen,of een nagel te corrigeren en te begeleiden in de groei. Door middel van nagelreparatie wordt de nagel verlengd of gerepareerd waardoor u weer een normale nagel heeft.

Orthesiologie
Dit is het op maat maken van een siliconen hulpstukje dat ontlasting geeft op een drukpunt aan uw voet of tenen. Zo kan een orthese, in de vorm van een teenspreider met uitsparing voor een likdoorn, het terug keren van een likdoorn uitstellen of voorkomen. Maar ook ruitertenen (tenen die over elkaar liggen) of een hallux valgus (bobbel aan zijkant grote teen) kunnen worden ontlast door middel van een door mij op maat gemaakte orthese. De behandeling is gericht  op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen en om wrijving en/of druk op te heffen of te verminderen.

Anti druk
Deze techniek kan ik toepassen om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de voet of tenen. Dit is echter maar tijdelijk. Vaak wordt vilt toegepast als tijdelijke oplossing voor een op maat gemaakte orthese of steunzolen.
 

Actueel

Herfst


Het is alweer herfst. Tijd om je voeten weer winterklaar te maken. Maar ook tijd om je voeten weer zomerklaar te maken.

In deze periode kun je juist beginnen met het aanpakken van schimmelnagels. Je voeten zitten toch opgesloten in dichte schoenen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? 
Stuur een berichtje.Direct contact

Vul uw gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op!

maar u kunt mij natuurlijk ook bellen:
Tel: 06 - 46 89 95 52